εξερευνητές

εξερευνητές

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

"Ελαιομαγειρέματα" (10)

                                   Αρακάς λαδερός (Μάριος Τ.)
                                                Υλικά
1 κ. αρακάς
1 κρεμμύδι ξερό

2 ντομάτες
άνηθος
1 ποτήρι λάδι
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και τον αρακά. Στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα, τον άνηθο, νερό, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς. 

(Μάριος: Τη συνταγή μου την είπε η μαμά μου.)

                                Κέικ καρότου με γλάσο (Λουκία)
                                     Υλικά για το κέικ
1 1/2 φλιτζάνα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ελάχιστο αλάτι
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα

1 κ.γ. κανέλα
4 αυγά
2 φλιτζάνες ζάχαρη
1 φλιτζάνα ελαιόλαδο
500 γραμμ. καρότα τριμμένα
2/3 της φλιτζάνας φουντούκια ή
καρύδια σπασμένα
Ελάχιστο λιωμένο βούτυρο ή
μαργαρίνη για τη φόρμα

                                         Υλικά για το γλάσο
200 γραμμ. τυρί μασκαρπόνε ή 
τυρί τύπου philadelphia 
180 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 1/2 φλιτζάνα ζάχαρη άχνη 
1 κουτάκι σκόνη βανίλια

Εκτέλεση για το κέικ
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με ελάχιστο αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και την κανέλα. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτω το ελαιόλαδο και συνεχίζω το χτύπημα. Σταδιακά προσθέτω το μείγμα αλευριού συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να φτιάξω ένα ενιαίο, ομοιογενές μείγμα. Τέλος ρίχνω τα τριμμένα καρότα και τη φουντουκόψιχα ή την καρυδόψιχα και ανακατεύω με μια σπάτουλα.  Βουτυρώνω ελαφρώς μια μέτρια φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση και αδειάζω το μείγμα. Ψήνω το κέικ για 50-60 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει καλά. Βγάζω τη φόρμα από τον φούρνο, αφήνω το κέικ να κρυώσει για 5 λεπτά μόνο και το ξεφορμάρω. Το αφήνω να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα. Έτσι δε θα εγκλωβιστεί ατμός στο εσωτερικό του και  θα παραμείνει αφράτο. 

Εκτέλεση για το γλάσο
Χτυπάω με το μίξερ τη ζάχαρη άχνη και το βούτυρο ( ή τη μαργαρίνη), μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτω το τυρί και τη σκόνη βανίλια και ανακατεύω με μια σπάτουλα. Απλώνω το γλάσο πάνω στο κέικ καρότου και το σερβίρω κομμένο σε φέτες.

(Λουκία: Η συνταγή είναι από το ίντερνετ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας.