Κοτόσουπα με κόκκινο κρασί (Ζωή)
Υλικά
4-5 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
κομμένα σε λωρίδες και παναρισμένα
με λίγο αλεύρι
6 φέτες καπνιστό μπέικον
3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 κ.σ. θυμάρι
1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί
120 γραμμ. ζυμαρικά για σούπα
4 κ.σ. ελαιόλαδα
2 κ.σ. βούτυρο
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
αλάτι
1/3 κ.γ. μπούκοβο
Εκτέλεση
Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μπέικον και το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα. Μετά προσθέτουμε τις ντομάτες και το θυμάρι και το σβήνουμε με το κρασί. Μόλις το κρασί πάρει μια βράση, προσθέτουμε 6 φλιτζάνες νερό και λίγο αλάτι. Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 10 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Μόλις βράσουν κι αυτά, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και σερβίρουμε αμέσως για να μη μαλακώσουν πολύ τα ζυμαρικά.
(Ζωή: Η συνταγή είναι από βιβλίο μαγειρικής.)
Μελομακάρονα (Στέλλα)
Υλικά
2 ποτήρια λάδι
1 ποτήρι ζάχαρη
μισό ποτήρι κονιάκ
μισό ποτήρι πορτοκάλι και ξύσμα
πορτοκαλιού
1 πακέτο αλεύρι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
καρύδια
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το λάδι, τη ζάχαρη, το κονιάκ, το μπέικιν πάουντερ, το πορτοκάλι, το ξύσμα και τη σόδα και τα χτυπάμε με το μίξερ για να γίνουν ένα μείγμα. Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε τη μάζα. Τα πλάθουμε και τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Μετά τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα μελώνουμε σε ζεστό σιρόπι (2 ποτήρια μέλι, 2 ποτήρια ζάχαρη και 2 ποτήρια νερό). Από πάνω βάζουμε το καρύδι.
(Στέλλα: Η συνταγή είναι της γιαγιάς.)
Υλικά
4-5 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
κομμένα σε λωρίδες και παναρισμένα
με λίγο αλεύρι
6 φέτες καπνιστό μπέικον
3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 κ.σ. θυμάρι
1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί
120 γραμμ. ζυμαρικά για σούπα
4 κ.σ. ελαιόλαδα
2 κ.σ. βούτυρο
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
αλάτι
1/3 κ.γ. μπούκοβο
Εκτέλεση
Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μπέικον και το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα. Μετά προσθέτουμε τις ντομάτες και το θυμάρι και το σβήνουμε με το κρασί. Μόλις το κρασί πάρει μια βράση, προσθέτουμε 6 φλιτζάνες νερό και λίγο αλάτι. Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 10 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Μόλις βράσουν κι αυτά, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και σερβίρουμε αμέσως για να μη μαλακώσουν πολύ τα ζυμαρικά.
(Ζωή: Η συνταγή είναι από βιβλίο μαγειρικής.)
Μελομακάρονα (Στέλλα)
Υλικά

1 ποτήρι ζάχαρη
μισό ποτήρι κονιάκ
μισό ποτήρι πορτοκάλι και ξύσμα
πορτοκαλιού
1 πακέτο αλεύρι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
καρύδια
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το λάδι, τη ζάχαρη, το κονιάκ, το μπέικιν πάουντερ, το πορτοκάλι, το ξύσμα και τη σόδα και τα χτυπάμε με το μίξερ για να γίνουν ένα μείγμα. Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε τη μάζα. Τα πλάθουμε και τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Μετά τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα μελώνουμε σε ζεστό σιρόπι (2 ποτήρια μέλι, 2 ποτήρια ζάχαρη και 2 ποτήρια νερό). Από πάνω βάζουμε το καρύδι.
(Στέλλα: Η συνταγή είναι της γιαγιάς.)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας.