εξερευνητές

εξερευνητές

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

"Ελαιομαγειρέματα" (5)

                                        Γεμιστά (Γιώργος)
                                             Υλικά
5 ντομάτες
5 πιπεριές

5 κρεμμύδια
250 γραμμ. ρύζι
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
10 φύλλα δυόσμο
ρίγανη, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις πιπεριές. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα καπάκια από τις ντομάτες.  Με ένα κουταλάκι του γλυκού αδειάζουμε τη σάρκα τους και την κρατάμε στην άκρη. Με τον ίδιο τρόπο κόβουμε και τα καπάκια από τις πιπεριές και τις αδειάζουμε από τα σπόρια τους. Ψιλοκόβουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό και το σκόρδο. Βάζουμε επίσης το ρύζι, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και λίγο από το λάδι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Γεμίζουμε με το μείγμα τις ντομάτες και τις πιπεριές, τα κλείνουμε με τα καπάκια τους και τις βάζουμε σε ταψί. Ρίχνουμε πάνω τους το υπόλοιπο λάδι και λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C  για 60΄ .
Τα σερβίρουμε ζεστά με φέτα και ψωμί.

(Γιώργος: Τη συνταγή μού την είπε η μαμά μου.)

                         Κέικ με πορτοκάλι (Γεωργία)
                                                Υλικά
1 σακούλα φαρίνα
250 γραμμ. βούτυρο
2 φλιτζάνες ζάχαρη
4-5 αυγά
1 φλιτζάνα χυμό πορτοκάλι
βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο, ρίχνουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη και ένα ένα τα αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και στο τέλος το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μια ώρα. 

(Γεωργία: Η συνταγή είναι της μαμάς μου. )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας.