εξερευνητές

εξερευνητές

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Ελαιομαγειρέματα (6)

                                Χαλβάς λαδιού (Δήμητρα)
                                          Υλικά
1 φλιτζάνι λάδι
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
λίγη κανέλα

Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν. Κατόπιν βάζουμε το λάδι στη φωτιά να κάψει και ρίχνουμε το σιμιγδάλι να καβουρ- ντιστεί. Ύστερα προσθέτουμε το καυτό νερό με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε τον χαλβά για να μην κολλήσει και ξέρουμε ότι είναι έτοιμος όταν ξεκολλάει από το κουτάλι. Τότε τον βάζουμε στη φόρμα. Το σερβίρουμε σε πιάτα και αν θέλουμε το συνοδεύουμε με κανέλα.

(Δήμητρα: Η γιαγιά μου μου είπε τη συνταγή του χαλβά.)

                                    Λαγγίτες (Μαριάνθη)
                                           Υλικά
2 κούπες αλεύρι
νερό (όσο πάρει)
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
τυρί φέτα
λάδι

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το νερό και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Προσθέτουμε το αυγό και τη φέτα θρυμματισμένη. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει και με ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα προσπαθώντας να φτιάξουμε μικρές πίτες. Μόλις πάρουν το χρυσοκίτρινο χρώμα τους είναι έτοιμοι. Οι λαγγίτες σερβίρονται σκέτοι ή με λίγο μέλι.

(Μαριάνθη: Η συνταγή είναι της μαμάς μου.)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας.