Πατατοκεφτέδες (Μιχαήλ)
Υλικά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κ. πατάτες
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
μαϊντανός ψιλοκομμένος
άνηθο - δυόσμο
2 κ.σ. αλεύρι
1/2 φλιτζάνα φρυγανιά
αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που πλάθεται. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
(Μιχάλης: Η συνταγή είναι της μαμάς μου.)
Κουλουράκια πορτοκαλιού ( Ορέστης)
Υλικά
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι ζάχαρη
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
750 γραμμ, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσουν. Προσθέτω το αλεύρι σιγά σιγά, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και να πλάθεται χωρίς να κολλάει στα χέρια.
Πλάθω τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλω. Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου 10 λεπτά.
(Ορέστης: Τη συνταγή μού την είπε η μαμά μου.)
Υλικά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κ. πατάτες
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
μαϊντανός ψιλοκομμένος
άνηθο - δυόσμο
2 κ.σ. αλεύρι
1/2 φλιτζάνα φρυγανιά
αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που πλάθεται. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
(Μιχάλης: Η συνταγή είναι της μαμάς μου.)
Κουλουράκια πορτοκαλιού ( Ορέστης)
Υλικά
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι ζάχαρη
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
750 γραμμ, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσουν. Προσθέτω το αλεύρι σιγά σιγά, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και να πλάθεται χωρίς να κολλάει στα χέρια.
Πλάθω τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλω. Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου 10 λεπτά.
(Ορέστης: Τη συνταγή μού την είπε η μαμά μου.)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας.